top of page

Hakkımda

 

1985 Lefkoşa doğumluyum. 2009 yılında Yakın Doğu Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca farklı çocuk-gelişim merkezlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü olarak çalışmalar yapıp, aile bilgilendirme seminerleri ve kurum içi eğitimlerde yer aldım. 2008 yılında İstanbul Bakırköy Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesinde klinik stajını tamamladım.

 

2009-2015 yılları arasında Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağlı Mehmet Reis Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde kurum psikoloğu olarak engelli bireyler ve aileleri ile bireysel çalışmalar yapmaya başladım. Bu merkezde, kendini kabul, öz-güven, dikkat eksikliği, yas, hiperaktivite, öfke kontrolü, sosyalleşme becerileri ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili çeşitli çalışmalara öncülük ettim. Yetişkin engellilerle ya da kronik rahatsızlıklar yaşayan hastalarda yaşanan psikolojik durumlar, depresyon, kaygı bozuklukları, hasta psikolojisi, panik atak vb. konularda yine kurum içi çalışmalar gerçekleştirdim.

 

zehra.jpg

Zehra Ayça Aysen

Uzman Klinik Psikolog 

Bireysel & Aile Terapisti

Hamile & Doğum Terapisti

Randevu ve daha fazla bilgi için;

Tel:  0533 860 4336

E.mail: zehraaysenpsy@hotmail.com

İlgi ve Çalışma Alanlarım

2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans programını tamamladım. Master programım boyunca Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde stajyer psikolog olarak 1 yıl deneyim kazanmak amaçlı staj yaptım.

Yüksek lisans programının ardından uzun yıllar alanda yaptığım çalışmalarımı taçlandırmak adında 2022 Mart ayında başlamış olduğum Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Klinik Psikolojisi Doktora Programı şu an hala devam etmektedir.

Yine Yüksek lisansımı tamamlamamın ardından Kişisel Gelişim & Psikoterapi Merkezini kurarak burada;  Bireysel Terapiler (kişisel gelişim, iletişim sorunları, öfke bozuklukları veya depresyon, kaygı bozuklukları, hasta psikolojisi, panik atak vb.), Aile İlişkileri ve Boşanma,  Ergenlerde ve çocuklarda yaşanan Korku ve Kaygı Bozuklukları, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı gibi konularda çalışmalarımı sürdürmeye  uzunca bir süre devam ettim

2020 yılında Bilişsel Davranışçı Terapiler Derneği tarafından sunulan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimlerimi sonlandırdım. Ayrıca yine 2020 yılında Gottman Institute tarafından onaylanan Level 1 ve Level 2 Gottman Couple Therapy eğitimlerini tamamlayarak alanda daha spesifik çalışmalarımı yine kurucusu olduğum Kişisel Gelişim & Psikoterapi Merkezinde sunmaya devam ediyorum.

 

2014 yılında İstanbul Doğum Akademisinde Doğum Psikolojisi üzerine eğitimler alarak farklı bir uzmanlık dalı olan ve de ülkemizde bir ilk olan Doğum Psikoloğu/Terapisti unvanı kazandım. Bu alanda doğumun hem kadın üzerinde ki hem de anne-baba ve bebek bağlanması üzerinde ki etkilerini inceleyerek, daha sağlıklı ve travmasız doğumların olmasına destek verebilmek amacı ile yine merkezimiz bünyesinde 2015 yılında "do&bem" Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Merkezini kurdum.  2018 Şubat ayında  Isppm e.V. Uluslararası Perinatal Psikoloji ve Tıp Derneği (International Society for Pre- and Perinatal Psychology and Medicine)’ne üye olmaya hak kazandım. Merkezimizde bebek bekleyen ve aile olmaya hazırlanan çiftler için Doğuma Hazırlık Eğitimleri, Emzirme ve Bebek Bakımı Eğitimleri, Hamile ve Doğum Terapisi, Doula (doğum destekçiliği) hizmeti ebeveyn olmaya hazırlanan tüm anne ve baba adayları için uluslar arası standartlarda düzenlenen eğitimler veriliyor.

Bunun yanı sıra, doğum korkusu ve ülkemizdeki en önemli sorunlar arasında yer alan infertilite ye bağlı psikososyal sorunlar özel çalışma alanlarım arasında.

  • Bireysel Terapiler (kişisel gelişim, iletişim veya depresyon, kaygı bozuklukları, hasta psikolojisi, panik atak vb.) 

  • Aile İlişkileri ve Boşanma

  • Gottman Çift Terapisti

  • Aile Terapisti

  • Hamilelik Öncesi ve Sonrası Doğum Psikolojisi ve Terapisi

  • Tüp Bebek Tedavi sürecinde ve Hamilelik sürecinde Psikoterapi

  • Doğum Üzerine Hazırlık Eğitimleri

  • Doğum Sonrası Depresyonu (Post-Partum Depresyon)

  • Doğum Korkusu

  • İnfertilite (Kısırlık) Sebebiyle çocuk sahibi olmaya çalışan ailelerin Psikolojik Süreçleri

  • Hamilelik ve Doğumda Yaşanan Kayıp ve Yas Süreçleri

Bardağın boş yada dolu tarafını görmek diye bir şey yoktur. Bardak bakmasını bilen için her zaman doludur. Yarısı su ile doluysa diğer yarısı hava ile doludur. Görmek ile Bakmak arasında ki fark budur.. 

 

Hakan Birol

bottom of page