
Bireysel Terapi
Bireysel terapi, davranış değişikliğini kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen terapist ve danışan arasında güven ilişkisiyle oluşan terapotik süreçtir. Terapi sürecinde danışanlar kendileriyle ve kaçındıkları erteledikleri sorunlarla yüzleşme fırsatı bulurlar. Kişinin değiştirmek istediği davranış yada rahatsızlıklar terapi sürecindeki teknikler ile daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Doğru zamanda atılan adımlarla kendisine şefkat duymaya, benlik saygısını artırmaya, karar verme durumlarını daha kolay atlatmaya başlar. Yaşadığı sorunların çözüm yollarının kendi içinde var olduğunu keşfeder ve bu kaynakları nasıl kullanması gerektiğini öğrenir.
Bireysel terapi, tanısı konmuş (depresyon, anksiyete boz.,kişilik bozuklukları v.b.) ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığı gibi, ilişki sorunları, stresle veya öfkeyle başa çıkma, kariyer planlama gibi diğer kişisel gelişim alanlarında da rahatlıkla kullanılabilir. İster ruhsal alandaki sorunlar, ister kişisel gelişim alanı olsun işlevselliğimizi kaybetmemize neden olabilecek ve hayat kalitemizi olumsuz etkileyen bu durumlar için hiç vakit kaybetmeden terapi desteği alabilirsiniz


Aile Terapisi
Aile Terapisi
Aile terapisi aile üyeleri arasındaki iletişimin kalitesini artıran ve çatışmaların üstesinden gelmelerinde yardımcı olan bir psikoterapi hizmetidir. Farklı şekilde düşünen konuşan, farklı duygulara ve endişelere sahip olan aile bireyleri her zaman birbirinden farklıdır. Hastalık, işsizlik, taşınmak, aileye yeni üyelerin katılması, boşanmak, doğumlar veya ölümler gibi bazı yaşam evreleri aile bireyleri üzerinde farklı farklı etkiler oluşturabilir. Bazen aile bireylerinin bu yaşam evrelerine rahatlıkla adaptasyon sağlarken, bazı aileler bu konu hakkında desteğe ihtiyaç duyabilirler. Aile terapisi ile yakın ilişkilerde olan insanların birbirlerine yardımcı olabilmelerine yardımcı olur.
Çift Terapisi
Çift terapisi; ailelerin ve çiftlerin arasında yaşanan ve yaşanabilecek olan problemlerin en profesyonel anlamda çözülmesini sağlayan, psikolojik rahatsızlıkların birlikte çözülmesine katkıda bulunan, ilişkinin değişimine ve gelişimine ışık tutan bir alandır. Bu terapiler sayesinde evliliklerde ve ilişkilerde yaşanan sorunların ciddi boyutlara ulaşması da kolaylıkla önlenebilir. Günümüzde çift terapileri her geçen gün daha sık şekilde uygulanmaktadır ve görülmektedir. Bu da aslında çiftler arasında yaşanan sorunların gün yüzüne çıkmasını sağlar ve bir yandan da evliliklerin ya da ilişkilerin mutsuz ya da problemli şekilde ilerlemesine de engel olur.
Oyun Terapisi
Çocuğun olduğu her yerde oyun vardır. Çünkü oyun çocuğun doğasıdır ve onların dünyasına girmenin tek yoludur. Oyuncaklar ise ne kadar çeşitli olursa çocuklarda o derece kendini rahatça ifade eder. Duygularını anlamlandırmada ya da konuşmada yetişkinlerden farklıdır. Bu yüzden yetişkinlerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Çocuğun alışkın olduğu oyun ortamı, çocuk yaşadıklarını ve duygularını ifade etmeyi kolaylaştırır. Davranışlarını etkileyen kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını anlayabilmek oyunlar sayesinde mümkün olur.
Oyun terapisinin birden fazla tanımı olmakla birlikte ortak olacak şekilde özetleyebiliriz: Çocuğun, doğası olan oyun yolu ile terapötik oyuncaklarla özel olarak oluşturulmuş bir odada, eğitimli bir oyun terapisti ile terapötik, iyileştirici, güven verici bir ilişki kurarak, çocuğun kendini keşfettiği, kendi olduğu, kendini ifade ettiği, kendini gerçekleştirdiği ilaçsız etkili bir tedavi, terapi yöntemidir.
Çalıştığımız Diğer Alanlar
-
Bireysel Terapiler (kişisel gelişim, iletişim veya depresyon, kaygı bozuklukları, hasta psikolojisi, panik atak vb.) -
Aile İlişkileri ve Boşanma
-
Ergenlerde ve çocuklarda yaşanan Korku ve Kaygı Bozuklukları
-
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı
-
Ortopedik Engelli Bireylerde Görülen, Duyusal, Davranışsal ve Sosyal Problemler
-
Hamilelik Öncesi ve Sonrası Doğum Psikolojisi ve Terapisi
-
Doğum Üzerine Hazırlık Eğitimleri
-
Doğum Sonrası Depresyonu (Post-Partum Depresyon)
-
Doğum Korkusu
-
İnfertilite (Kısırlık)